Şu An Buradasınız
Anasayfa > Haberler > Federasyon Başkanı’ndan Master Kategorisine Duyuru

Federasyon Başkanı’ndan Master Kategorisine Duyuru

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı

Geçtiğimiz hafta Bisiklet Federasyonu yaptığı bir duyuru ile Master kategorisinde yarışanların bisikletçilerin tepkisini çekmişti.Bu duyuru 2017 yılında Faaliyet Programı’nda yer alan Yol Bisikleti ve Dağ Bisikleti yarışlarına katılan Master sporculara harcırah ödenmeyeceği idi.Bu duyuru sonrasında gelen tepkilere Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı sessiz kalmadı ve bir duyuru yayınladı.Bu duyuruda, kararın kendisine veya Yönetim Kuruluna ait olmadığını ve genel müdürlük tarafından verilmiş bir talimat olduğunu belirtti.Ayrıca ilk Yönetim Kurulu toplantısında bir çözüm bulunması konusunda bu konuyu dile getireceğini belirtiyor.

Duyurunun tam metni ise şöyle:

Değerli Bisiklet Camiası Arkadaşlarım!

Hepinize Hayırlı Cumalar.

22.02.2017 tarihinde Spor Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcıları, Hukuk Ve Teftiş Kurulu Başkanlarının Katılımı İle (Federasyonumuzu Temsilen) yaptığımız toplantıda; (Federasyonumuzun Gündeminde olmamasına rağmen) ilgili yöneticiler; Master Kategorisi’nde yazılanlara harcırah verilmeyeceğini ve bu durumun diğer Federasyonlarda ’da aynen uygulandığını ve bizim Federasyonumuzun da bu kurallara uyması gerektiğini talimatlandırdılar.

Bende, Federasyon Başkanı olarak Master yarışlarına katılacak arkadaşlarımızın bu durumu (önceden) bilerek gelmeleri ve mağdur olmamaları için bu konuyu internetten sizlere duyurdum. Ayrıca, söz konusu bu durumun telafisi için ilk yönetim kurulu toplantısında bir çözüm bulunması konusunda Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla istişare edeceğimi bilmenizi isterim.

Değerli arkadaşlar; sizleri en iyi anlayacak olan benim; zira hem bu sporu Milli bir Sporcu olarak yıllarca yapmış bir kişi hem de bugün Master kategorisinde yarışan bir sporcu ve de Başkanınız olarak Daima ve her konuda sizlerin lehinde düşündüğümün bilinmesini önemle ifade etmek isterim. Bu nedenle, Sosyal Medyada da birçok arkadaşımın bu konudaki yorumlarını okudum. Aynı düşünceleri paylaşmamız nedeni ile yaptıkları yorum ve eleştirilerden memnun oldum.

Değerli arkadaşlar bu konu benim tarafımdan verilmiş bir karar olmadığı gibi Yönetim Kurulumuzun da aldığı bir karar bulunmamaktadır. Zira Genel Müdürlük tarafından; (Diğer federasyonlar ve bizim tarafımızdan da ) uygulanması talimatlandırılmış bir karar bulunmamaktadır.

Değerli bisiklet camiası arkadaşlarım!

Ben ve yönetim kurulumuz bu göreve sizlere hizmet etmek için geldik. Bu konuda çok iddialıyız. Sizler gibi bizler de bisikletten başka bir şey düşünmüyoruz. Bisikleti olduğu yerden ayağa kaldırıp şahlandırmak istiyoruz. Camiamıza ve dolayısıyla her birinize yakışanı yapacağımızı özellikle ifade eder, bu vesile ile sizlere ailenize sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı bir yaşam dilerim. 24.02.2017

       EROL KÜÇÜKBAKIRCI                                                                                                                            BİSİKLET FEDERASYONU BAŞKANI

http://bisiklet.gov.tr/erol-kucukbakirci-bisiklet-federasyonu-baskani-24-02-2017-yazisi/

Top