Şu An Buradasınız
Anasayfa > Duyurular > Yarış Duyuruları > Amatör Yarış Duyuruları > Tekirdağ Ulusal Egemenlik Kupası Yol Yarışı | 23 Nisan 2017

Tekirdağ Ulusal Egemenlik Kupası Yol Yarışı | 23 Nisan 2017

Tekirdağ Ulusal Egemenlik Kupası Yol Yarışı
Tekirdağ Ulusal Egemenlik Kupası Yol Yarışı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu , Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü desteği ile düzenlenen Tekirdağ Ulusal Egemenlik Kupası Yol Yarışı için geri sayım başladı. Efsane rotada ilk yarış olarak nitelendirilen yarış 23 Nisan 2017 tarihinde Tekirdağ’dan start alacak.23 Nisan kutlama programı nedeniyle çakışma ve aksaklık yaşanmaması için yarışın başlama saati 12:00 olarak değiştirildi.

Tekirdağ Ulusal Egemenlik Kupası Yol Yarışı Tamamlandı haberine ulaşmak için tıklayınız

Yarış eşsiz manzarası , virajlı yolları ve doğal güzelliği ile sporculara keyifli anlar yaşatacak. 73 kilometrelik etap Tekirdağ Sahil Barış ve Özgürlük  Parkı önünden başlayarak sırasıyla Altınova, Barbaros, Kumbağ, Yeniköy, Uçmakdere, Hoşköy, Kirazlı, Çınarlı, Mürefte, Yukarıkalamış, Aşağıkalamış ve Eriklice rotasını takip ederek Şarköy Cumhuriyet Meydanı önünde sona erecek.

Tekirdağ Ulusal Egemenlik Kupası Yol Yarışı Rotası
Tekirdağ Ulusal Egemenlik Kupası Yol Yarışı Rotası

Yer yer sert eğimlere sahip olan parkur, virajlı inişleri ve 1800 metrelik toplam tırmanışı ile yarışçıları oldukça zorlayacak gibi görünüyor.

Yaş Kategorileri

Yarış Elit Erkek (19-29) , Master Erkek (30-39) , Master Erkek (40-49) , Master Erkek (50+) , Kadınlar (+19) olmak üzere 5 farklı yaş kategorisinde koşulacaktır.

Kayıtlar Açıldı

Yarış için 400 kişilik kontenjan açıldı , son kayıt tarihi ise 20 Nisan Perşembe günü , kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 


 

Yarış Kuralları

1. Giriş

  1. Kurallar Tekirdağ-Şarköy Ulusal Egemenlik Kupası yarışında geçerli olacaktır.
  2. Yarışa kayıt yaptıran tüm sporcular bu kuralları kabul etmiş sayılırlar.

2. Yaş Kategorileri

Yaş kategorileri cinsiyet ve yaşa göre belirlenmiştir.

Erkek

  1. Elit Erkek (19-29)
  2. Master Erkek (30-39)
  3. Master Erkek (40-49)
  4. Master Erkek (50+)

Kadın

  1. Genel Klasman – Kadın (19+)

3. Takım

Takım sıralaması yoktur.

4. Bisiklet ve Ekipman

4.1. Genel

  1. Elektrikli bisikletlerin kullanımı yasaktır.
  2. Her katılımcı kendi bisikletinin güvenliğinden sorumludur. Fren ve diğer komponentlerin sorunsuz çalıştığından emin olunuz.
  3. Kurallara uygun olmayan bisikletle yarışa katıldığı anlaşılan sporcular, durdurularak yarıştan çıkarılacaklardır.
  4. Suluk kafesleri sadece kadro geometrisi içinde kullanılabilir.

4.2. Yarış/Yol Bisikletleri

Yarışta, yarış/yol bisikletlerinin kullanımı zorunlu değildir. Ancak yarışın hızı ve türü açısından katılımcıların yarış bisikletlerini tercih etmeleri arzulanır.

4.3. Dağ Bisikleti ve Şehir Bisikletleri

Bu tip bisikletler yarışta kullanılabilir. Yarışa dağ bisikleti veya şehir bisikleti ile katılmayı tercih ediyorsanız, ortalama hız, güvenlik gibi faktörleri lütfen göz önünde bulundurun.

4.4. Özel Kurallar

Aşağıda listelenen komponent ve parçaların yarışta kullanımı yasaktır.

  • Triatlon tipi gidon ve aero barlar
  • Single-speed, fixie bisikletler
  • El bisikleti
  • Taşıyıcılı herhangi bir bisiklet
  • Kulaklık takmak yasaktır. MP3 çalar ve benzeri aletlerin kullanımı yasaktır.

5. Kask, Yarış Numarası

5.1. Kask

Yarış esnasında kask takmak mecburidir. Tüm kasklar DIN 33954, SNEL ve/veya ANSI güvenlik standartlarına uygun olmalıdır.

5.2. Yarış Numarası

Yarış numarası sporcunun kimliği gibidir. Yarış numarasının sporcunun mayosunun arkasında ve gerekli yerlerde,görünür bir şekilde kullanılması gerekmektedir.

6. Katılım Koşulları

  1. Ulusal Egemenlik Kupası amatör yol bisikletçilerine açıktır. Aktif UCI lisansına sahip olan ve profesyonel takım üyesi olan herhangi bir bisikletçinin yarışması yasaktır.
  2. Her katılımcının güncel bisiklet lisansına sahip olması zorunludur.
  3. Son 5 yılda doping cezası alan sporcuların katılması yasaktır.

7. Sıralama ve Sonuçlar

7.1. Genel Bireysel Sonuçlar

Genel bireysel sonuçlar “Kadın” ve “Erkek” olmak üzere ikiye ayrılır. “Genel Kadınlar Sıralaması” ve “Genel Erkekler Sıralaması” şeklinde iki ayrı sonuç yayınlanacaktır.

7.2. Yaş Kategorilerine Göre Sonuçlar

Yaş kategorilerine göre sonuçlar, kadın ve erkek, yaş kategorileri şeklinde ayrı ayrı yayınlanacaktır.

8. Zaman Çipi

  1. Her bireysel katılımcının zamanı çip ile elektronik olarak ölçülecektir.
  2. Kayıt esnasında size verilen elektronik çipin, kullanım talimatlarına uygun olarak, bisikletinize takılması gerekmektedir.

9. Yarış Sırasında Beslenme

  1. Yarış  boyunca iki adet beslenme istasyonu kurulacaktır. İstasyon her durumda yolun sağ tarafında olacaktır.
  2. Beslenme noktaları 26. Km. Yeniköy ve 52. Km. Kirazlı köyü içerisinde olacaktır.
  3. Yarışçı beslenme istasyonunda duracağını el işaretiyle, yolun sağına geçerek belirtir. Yönünü değiştirirken tedbirli davranır, diğer yarışçılara dikkat ederek durur.
  4. Destek araçlarından yiyecek ve içecek almak yasaktır. Bu kural, Yarış Komitesi tarafından, sadece hava şartları nedeniyle esnetilebilir ve yarış günü yarıştan önce duyurulur.
  5. Yarışçılar yol kenarındaki seyircilerden veya kendi destek ekiplerinden yiyecek ve içecek alamazlar.

11. Yarışı Bırakma veya Ara Verme

  1. Eğer yarışçı mekanik sorun, sağlık şartları, vb., nedenlerle yarışı bırakmak zorunda kalırsa hemen sağ kolunu kaldırarak diğer yarışçıları bilgilendirir ve yolun en yakın kenarında durur. Daha sonra uygun ve emniyetli bir anı bekleyerek yolun sağ tarafına geçer. Orada takip arabasını beklemek zorundadır. Yardım istediğini sağ kolunu kaldırarak belli eder.
  2. Parkuru terketmek, yarışçı sonradan parkura dönse bile, yarıştan ihraç nedenidir. Resmi beslenme noktaları yarış parkuru içinde sayılırlar.

12. Kişisel Destek Araçları ve Üçüncü Kişilerden Yardım Alınması

  1. Yarış parkurunda kişisel veya takım destek araçlarının dolaşması kesinlikle yasaktır.
  2. Basın araçlarından veya yarış organizasyonuna ait olmayan diğer resmi araçlardan teknik yardım veya beslenme ürünü alınması da yasaktır.
  3. Sağlık sorunları veya kaza durumunda dışarıdan yardım alınmasına izin verilmiştir.

13. Ortalama Sürat ve Sporcu Toplama Aracı

  1. Yarış  için asgari ortalama sürat açıklanacaktır. Bu limite uymak zorunludur. Asgari ortalama hız yarış parkur durumuna, uzunluk ve irtifasına bağlıdır, katılım şartnamesi ve yarış bilgileri içinde belirtilecektir. Bu sürat değeri yarış kurallarının bir parçasıdır.
  2. Asgari ortalama hız yarış komitesi tarafınca denetlenecektir. Trafik durumu uyarınca komite, güvenlik ve polis birimleri ile koordineli olarak, çok geride kalmış katılımcıları, asgari süratin üstünde olsalar bile yarıştan çıkarma hakkına sahiptir.
  3. Herhangi bir yarışçı, mekanik, sağlık veya başka nedenlerce açıklanan asgari ortalama sürati tutturamazsa, yarış organizasyonunun talebi uyarınca, yarışı bırakarak “sporcu toplama aracı”na geçecektir.
  4. Hakemler ve sporcu toplama aracı yetkililerinin talimatlarına uymak zorunludur.
  5. Yarışı sporcu toplama aracının gerisinde bitiren sporcular diskalifiye edileceklerdir. yarış sonuçlarında bu sporcuların zamanları gözükecek ancak sıralamalarda yer almayacaklardır.
  6. Yarışı sporcu toplama aracının önünde, ancak asgari ortalama hızın altında bitiren yarışçılar da yarıştan ihraç edileceklerdir. Bu sporcuların zamanları yarış sonuçlarında gözükecek ancak sıralamalarda yer almayacaklardır.

14. Genel Sürme Kuralları

  1. Katılımcılar diğer yarışçıların geçmesini engellemeyecek, yollarını kesmeyecek veya yol dışına çıkmaya zorlamayacaklardır. Diğer binicilerle temastan mümkün olduğunca kaçınacaklardır. Zorunlu haller dışında, bireysel veya ortak bir çıkar için başka bir sporcuyu fiziken çekmek veya itmek ceza maddelerine göre cezalandırılacaktır. Keza başkasını engelleyecek şekilde birdenbire durmak, şeridini aniden değiştirmek, veya yarışın başlangıcında nedensiz şekilde durmak da ilgili madde uyarınca cezalandırılacaktır (18. bölüm).
  2. Motorlu taşıtlara tutunmak veya arkasına saklanmak yasaktır. Bu yasak kaza ve/veya mekanik duruşlar sonrasında da geçerlidir.
  3. Yarışçılar arasında yiyecek ve içecek değişimine izin verilmiştir.
  4. Çöp veya kullanılmış matara ve su şişeleri de dahil her türlü atığın doğaya bırakılması yasaktır. Aksi davrananlar ilgili madde uyarınca cezalandırılacaklardır (18. bölüm). Her yarışçı, çöpleri ve boş matara ve su şişelerini beslenme bölgelerindeki, yol üstündeki veya finişteki çöp kutularına atacaklardır.

15. Malzeme değişimi ve Tamirat

  1. Yarışçılar arasında alet, edevat ve yedek parça değişimine izin verilmiştir. Ancak jant ve bisiklet değişimi kesinlikle yasaktır.
  2. Bisiklet üstündeki her türlü tamir işlemi grupların arkasında, yolun sağ tarafında -ve varsa- servis aracının önünde yapılmalıdır. Eğer yolun sağ tarafında kaldırım varsa, bu bölge de kullanılabilir.
  3. Servis noktasında bisiklet tamiri yapmadan önce yarışçı elini kaldırarak diğer sporcuları uyarır, yarış çizgisinden dikkatlice ayrılarak yolun sağına geçer ve durur. Yedek malzemeler her zaman yolun sağında ya beslenme noktalarında olacaktır ya da ayrıca işaretlenecektir.

16. Kural İhlal Cezaları

16.1. Genel

  1. İhlallerle ilgili cezalar sadece yarış komitesi tarafından verilir.
  2. Cezalar Bölüm 18.2’de belirtilmiştir ve istisnasız uygulanacaktır.
  3. Yarış komitesi aşağıdaki listede yer almayan ihlaller için de ceza vermeye yetkilidir. Uygun ceza komitece belirlenecektir.

16.2. Ceza Listesi

Organizasyonun sağlığı ve katılımcıların emniyeti açısından aşağıdaki ceza baremleri uygulanacaktır.

  1. Sahte bir isimle katılarak organizatörü aldatmak: 5 yıl veya ömür boyu yarıştan men ve 1000 TL para cezası.
  2. Profesyonel sporcunun yarışa katılması: Yarıştan ihraç, sonuç listesinden ismin çıkarılması ve 5 yıl yarıştan men.
  3. Gerekli kayıt transfer başvurusunu yerine getirmeden, yarış evraklarını başkasına devretmek: 3 yıl yarıştan men, taammüden yapılmışsa ömür boyu men.
  4. Başkasının yarış transponderını kullanarak organizatörü aldatmak: 3 yıl yarıştan men.
  5. Eski veya yanlış yarış numarası kullanmak: 3 yıl yarıştan men.
  6. Yarışçılarla veya diğer kişilerle kavga etmek: İhraç ve 3 yıl süreyle yarıştan uzaklaştırma.
  7. Bilinçli olarak tehlikeli sürüş: İhraç ve bir yıl süreyle yarıştan uzaklaştırma.
  8. Kısa yoldan gitmek ve yarış parkurundan sapmak: İhraç ve bir yıl süreyle yarıştan uzaklaştırma.
  9. Bariyeri kapalı hem zemin geçidi ihlal: İhraç ve bir yıl süreyle yarıştan uzaklaştırma.
  10. Yarış kurallarına aykırı bisikletle yarışmak: İhraç ve bir yıl süreyle yarıştan uzaklaştırma.
  11. Kasksız yarışmak veya yarış içinde kaskını çıkarmak: İhraç ve bir yıl süreyle yarıştan uzaklaştırma.
  12. Yarış numarası ve zaman transponderinin bulunmaması: İhraç ve bir yıl süreyle yarıştan uzaklaştırma.

17. Kural İhlallerinin Kayıt Altına Alınması

  1. Organizasyon ve yarış komitesi start, yarış süresi ve finiş bölgesindeki kural ihlallerini kayıt altına alacaklardır.
  2. İhlaller “İhlal Listesi” formuyla kaydedilecek ve saklanacaktır.
  3. Kural ihlalinde bulunan ama yarıştan ihraç edilmeyen sporcular, bir sonraki yıl kayıt kabul sırasında yarış komitesi tarafından verilecek bir memorandum ile kurallara uymaları yönünde uyarılacaklardır. İhlal tekrarı, yapılan ihlalin derecesine göre yarıştan ihraç veya yasaklamaya yol açabilir.
  4. Üç yıl boyunca başka kural ihlali yapmayan sporcuların isimleri “İhlal Listesi”nden çıkarılacaktır.
Top