Şu An Buradasınız
Anasayfa > Duyurular > 5. Uluslararası Manavgat Bisiklet Günleri 24 – 26 Mart

5. Uluslararası Manavgat Bisiklet Günleri 24 – 26 Mart

5. Uluslararası Manavgat Bisiklet Günleri
5. Uluslararası Manavgat Bisiklet Günleri

Antalya , Manavgat bölgesi sadece muhteşem bir tatil cenneti olarak değil  , el değmemiş doğası , dağları ve ormanları , güneşli plajlarından yükselen bu vahşi atmosferde , 24-26 Mart 2017 tarihinde Manavgat Dağ Bisikleti Maratonu ve bisiklet festivali için bir kez daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Bu yıl 5.si düzenlenen Manavgat Dağ Bisikleti Festivali 3 farklı konseptte düzenleniyor olacak. Bunlar:

1- MTB GRAN FONDO

Manavgat Irmağı çevresine yayılmış Oymapınar barajı ve zümrüt yeşili ormanlarla kaplı, orta Toros Vadisi tepelerine tırmanan, Türkiye’nin ilk Dünya Maraton Kupası parkurunda, adrenalin dolu bir yarışmanın parçası olabilirsiniz. 600 kontenjana sahip olan MTB Gran Fondo’ya 85 TL kayıt ücreti ödeyerek katılabilirsiniz. Kayıt işlemini buraya tıklayarak yaptırabilirsiniz.

İki parkurdan oluşacak olan MTB Gran Fondo Kısa parkur (45km) 26 Mart 2017 Pazar günü saat 12:00′ de başlayacaktır. Başlangıç noktası Mehmet Bozkurt parkı / Oymapınar olarak belirlenmiştir. Yarış yönü, Oymapınar, Baraj, Değirmenli, Sığırcılar, Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi önünde son bulacaktır.

Uzun parkur (75km) 26 Mart 2017 Pazar günü saat 11:00′ de başlayan yarışın başlangıç noktası Manavgat Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi önü olarak belirlenmiştir. Şelale, Naras Köprüsü, Bucak Şıhlar Köyü, Seleueia Harabeleri, Yangın Kulesi, Oymapınar, Baraj, Değirmenli, Sığırcılar, Manavgat Barajı ve en son Manavgat Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi önünde tamamlanacaktır.

Gran Fondo hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kurallar

  • Mtb-Gran Fondo Manavgat, iki ayrı güzergahtan oluşan amatör bir dağ bisikleti maraton yarışıdır. Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Yarışma Talimatlarına göre düzenlenir.
  • Mtb- Gran Fondo Manavgat amatör dağ bisikletçilerine açıktır. Aktif UCI lisansına sahip olan ve profesyonel takım üyesi olan herhangi bir bisikletçinin yarışması yasaktır.
  • Ön kayıt formunu doldurmuş ve yarış ücretini yatırmış yarışmacılar, yarışmaya katılım hakkı elde ederler.
  • Kurallar yarış esnasında geçerli olur..
  • Mtb- Gran Fondo Manavgat yarışına kayıt yaptıran tüm sporcular bu kuralları kabul etmiş sayılır.

2- 5. MANAVGAT DAĞ BİSİKLETİ MARATON KUPASI

Sadece UCI Profesoyonel ve GSIM Lisanslı sporcular katılabileceği Maraton Kupası’na katılım ücretsizdir.

26 Mart 2017 Pazar günü saat 11:00′ de başlayacak olan yarışın başlangıç noktası Manavgat Atatürk Kültür Merkezi önü olarak belirlenmiştir. Şelale, Naras Köprüsü, Bucak Şıhlar Köyü, Seleueia Harabeleri, Yangın Kulesi, Oymapınar, Baraj, Türbe, Değirmenli, Sığırcılar, Manavgat Barajı ve en son olarak Manavgat Atatürk Kültür Merkezinde sona erecektir.

Parkurun yaklaşık 15 km’lik kısmı asfalt zeminden oluşuyor. Diğer kısımlar arazi yolu, 2 noktada patika inişi ve bazı bölgelerde ise taşlık zeminlerden geçer. Elit ve Under 23  kategorilerinde yarışacak yarışmacılar 88 km uzunluğunda bir parkuru 1420 m irtifa toplamı alarak katedecekler.

  • Yarışma da UCI ve TBF yönetmelikleri uygulanır ve GSİM, UCI lisans vizeli lisansları olan katılımcılara açıktır.
  • Parkur üzerinde 3 noktada % 80 uygulaması uygulanır. Bu noktalarda %80’e takılan sporcular yarış dışı kalacaklardır.
  • Parkur boyunca 2 noktada yemek alanı ve teknik destek istasyonu bulunacak. Bunların dışında da 3 noktada su yardımı yapılacaktır.

Kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

3- MANAVGAT DAĞ BİSİKLETİ FESTİVALİ

Seyahat etmek isteyip, bisikletinizle yeni yerler keşfetmeye, yeni kültürler tanımaya ve macera yaşamaya karar verdiğiniz gün, Manavgat’ın Eşsiz doğa güzelliklerinde 3 gün süren Dağ Bisikleti Festivali sizin için biçilmiş kaftan.

600 kişilik kontenjanı olan etkinliğin 3 günlük katılım ücreti 150 TL , 2. ve 3. güne katılım 100 TL  , tek güne katılım ise 75 TL olacaktır.

Detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Top