Şu An Buradasınız
Anasayfa > Makaleler > Shimano SPD Pedal Kallerindeki Renkler Ne Anlama Geliyor?

Shimano SPD Pedal Kallerindeki Renkler Ne Anlama Geliyor?

Shimano Spd Pedal Kal
Shimano Spd Pedal Kal

Birçok bisiklet kullanıcısının daha performanslı sürüş için tercih ettiği SPD ( Shimano Pedaling Dynamics ) pedallarda birçok kişinin henüz detayını bilmediği bir şey var. Bu nedir diye soracak olursanız, SPD pedallarını kullanmak için ayakkabımıza taktığımız kallerinin renklerinin ne anlama geldiğidir.

Shimano SPD pedallarının başlangıç modellerini aldığımızda yanında ilk olarak sarı renkli kaller gelir. Ve birçok kişi bu kalleri uzun süre parçalanana kadar kullanır ve genellikle renklerin ne anlama geldiklerini bilmediklerinden ya da farklı renklerde kallerin varlığından habersiz oldukları için yine sarı renkli kal almayı tercih ederler. Ancak bu yazımızdan sonra kallerdeki renklerin ne anlama geldiğini öğrenecek ve ona göre tercihinizi yapacağınızı düşünüyoruz. Kallerde Sarı, Mavi ve Kırmızı renkler mevcut. Şimdi renklerin ne anlama geldiğine bir bakalım.

Shimano SPD Kal Model Kodu: SM-SH11
Model Kodu: SM-SH11

Sarı Renk ( Model Kodu:SM-SH11)

Bu renkteki kaller genellikle SPD pedallar ilk alındığında pedalların yanında gelir ve SPD pedal kullanmaya yeni başlayanlar için idealdir. Sebebi ise spd kal ile yapabildiği açı. Bu açı 6° olup, ayağınızı sağa veya sola 6° hareket ettirebiliyorsunuz demek. Bu açı sebebi ile ayağınızı pedal üzerinde rahatlıkla sağa veya sola oynayabiliyorsunuz. Kullanılmaya ilk başlandığında ayakkabıya alışma sürecinde ayaklarınızı pedal üzerinde oynatabilmek büyük kolaylık sağlıyor.

 

Shimano SPD Kal Model Kodu: SM-SH12
Model Kodu: SM-SH12

Mavi Renk ( Model Kodu:SM-SH12)

Mavi renk kaller sarı renk kallerden sonra tavsiye edilen kaller olup, imkan verilen açı kabiliyeti 2° dir. Sarı renkteki 6° açıdan sonra daha kısıtlı bir açı imkanı sunan bu kal fazla açı yapmadığından dolayı enerjinin açı yaparak boşa harcanmasını önler.

Shimano SPD Kal Model Kodu: SM-SH10
Model Kodu: SM-SH10

Kırmızı Renk ( Model Kodu:SM-SH10)

Profesyonellerin tercihi diyebileceğimiz bu kal hiçbir şekilde pedal üzerinde açı yapamaz. Açı kabiliyeti 0° dir yani yoktur. Hiçbir şekilde açı yapamadığından dolayı enerji kayıpsız pedala iletilir ve aerodinamik olarak en iyi sürüş için ayağınız pedalda konumlanır. Tercih etmeden önce SPD pedal-ayakkabı kullanmaya iyice alışmış olmanızı öneririz, zira açı yapamadığından dolayı ayakkabıyı çıkartmakta zorlanabilir ve kaza riskinizi arttırabilirsiniz.

Top