Şu An Buradasınız
Anasayfa > Makaleler > Bisikletinizi Yaza Hazırlayın

Bisikletinizi Yaza Hazırlayın

Bisikletinizi Yaza Hazırlayın
Bisikletinizi Yaza Hazırlayın

Mart ayına geldiğimiz şu günlerde, bisiklet severler güneşi görünce bisikletlerini sakladıkları yerden çıkartıp sürmeye başladılar. Havaların biraz daha ısınması ile beraber, havanın sıcaklığı konusunda çekincesi olan kişiler de bisikletlerini sakladıkları yerden çıkartıp gezmeye başlayacaklardır. Bir süredir kullanmadığınız bisikleti, kullanmaya başlamadan önce gözden geçirmeniz gereken noktalar olacaktır. Bisikleti gözden geçirmek hem yaz boyunca sıkıntılar yaşamamanıza hem de bisikletinizin ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır. Bu konuda size bir kontrol listesi hazırlamak istedik. Kontrol listemizde ki yapılacaklar ise şöyle;

Lastikleri Kontrol Etmek

Bir süredir kullanmadığınz bisikletin, lastiklerinde ki hava inmiş olabilir. Lastiğize uygun basınçta hava basarak kullanmaya devam edebilirsiniz ancak uzun süredir duran bisiklette ki dış lastikler çatlamış veya ömrünü doldurmuş olabilir. Dış lastikler, iç lastikte hava olmadığı zaman daha fazla aşınmaktadır. Eğer iç lastiğinizin havası yoksa ve uzun süredir bu şekilde kalmış ise dış lastiğinizde çatlaklar oluşmuş olabilir. Bu yüzden dış ve iç lastikleri kontrol etmek ilerleyen günlerde bir sıkıntı yaşamamak adına faydalı olacaktır.

Fren ve Vites Telleri

Fren ve vites telleri kullanıma bağlı olarak zamanla aşınmakta ve hiç beklemediğimiz anlarda kopabilmektedir. Genelde tellerin eskimesini çok umursamaz ve dikkate almayız. Ancak henüz yaz başında bunları değiştirmek iyi bir fikir olabilir.

Ruble ve Zincir

Ruble ve zincir genellikle aynı zamanda değiştirilen 2 parçadır. Sürüşümüze ve düzgün vites kullanmamıza bağlı olarak bu parçalar aşınmaktadır. Aşınma sonrasında vites geçişlerinde problemler yaşanmakta ve zincir kopabilmektedir.

Jantlar

Jantların kullanıma bağlı olarak akoru bozulabiliyor. Akorun bozulması, jantların ömrünü azaltıyor, balataların fazla aşınmasını sağlıyor ve en önemlisi hızınızı yavaşlatabiliyor. Yaza çıkmadan jantların akorunuzu kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin.

Fren Pabuçları

Fren pabuçları kullanımdan dolayı eskimekte ve eski performansını gösterememektedir. Çok fazla aşındığı zaman frenin tutmamasından ziyada jantımızada zarar vermeye başlamaktadır.

Bu gibi şeyleri yapmadan önce bisikletinizi temizlemek belkide başka sorunları farketmede yardımcı olacaktır. Temizleme sonrası ise zincirlerinizi yağlamayı unutmayın. Zincir temizliği ve yağlaması hakkında ki makalemizde ulaşmak için tıklayınız.

Top