Şu An Buradasınız
Anasayfa > Duyurular > Fethiye Bisiklet Festivali 21-23 Nisan 2017

Fethiye Bisiklet Festivali 21-23 Nisan 2017

Fethiye Bisiklet Festivali 2017
Fethiye Bisiklet Festivali 2017

Fethiye Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Fethiye Bisiklet Festivali 21-23 Nisan tarihleri arasında yapılacak.Fethiye ve çevresinin daha fazla tanınmasını amaçlayan festival 3 gün sürecek.Katılımcılar binlerce yıllık Likya tarihini ve Yörük Kültürünü tanıma fırsatı bulacak.Ayrıca yöre halkınında bisikletin bir ulaşım aracı ve turizmi olduğu konusunda bilinçlenmesi hedeflenmiş.

Tur rotası ise şöyle:

YEŞİL VADİ : Masmavi denizden yemyeşil ormanların derinliklerine uzanan, endemik bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapan Yanıklar Çayı ve Kanyonunun oluşturduğu YEŞİL VADİ,
YEŞİL ÜZÜMLÜ: Kuzugöbeği mantarı, dastar diye adlandırılan kendine has el dokumaları, tarihi köy evleri, ev yapımı şarabı ile ünlü antik Likya kenti Kadyanda’nın eteklerinde kurulu oksijen deposu şirin YEŞİL ÜZÜMLÜ beldesi,

ÇALIŞ PLAJI : Çalış Plajı, bölgedeki en gözde turizm beldelerinden biridir. Muhteşem deniz ve gün batımı manzaralarıyla ünlüdür. 2000 metrelik kumlu plaj deniz kaplumbağalarına da (Caretta Caretta) ev sahipliği yapar. Fethiye’ye çok yakın; sadece 5 kilometre mesafede olmasına rağmen ayrı bir yerleşim yeri haline gelen Çalış; tüm deniz ve su sporları, Aquapark, günlük deniz ve kara turları, deniz taksi gibi hem dinlendiren hem de eğlendiren çok çeşitli özellikleriyle en uygun tatil merkezlerinden biridir.

KAYAKÖY : 16. – 17. Yüzyıllara ait eski bir Rum Köyü. Osmanlı’nın son döneminde 3000 nüfuslu bir kasaba boyutuna ulaşmış 1923 Türk-Yunan mübadelesi ile Rumlar köyü terk etmek zorunda kalmış buraya yerleştirilen Batı Trakya Türkleri’ nin buradaki altyapıya ayak uyduramamaları ile evler boş kalmıştır. Şu an müze olarak ziyarete açıktır.

 

1. GÜN YEŞİL VADİ : 21 Nisan Cuma saat 10.30 da kamp yerinden hareket ediyoruz. Yeşil Vadi Doğa Park’a varıyoruz. Burada isteyen yüzüyor, isteyen hamakta sallanıyor, isteyen şarıl şarıl akan suyun sesiyle 1 saat şekerleme yapıyor. Yeşil Vadi yolunda Yanıklar Çayı üzerinde öğlen yemeği molası veriyoruz. Dönüş yolunda sahile Karaot Plajı’na iniyoruz ve yüzüyoruz. Yüzme molası sonrası Çalış kamp yerine dönüş. Toplam 45km. Tırmanış yok denecek kadar az, kolay bir rotadır.

2. GÜN YEŞİL ÜZÜMLÜ: 22 Nisan Cumartesi saat 09.00 da kamp yerinden hareket ediyoruz. Gizemli Gönderesi eski maden yolu üzerinden 400mt irtifadaki Yeşil Üzümlü beldesine varıyoruz. Yemek molası sonrası köy meydanında 45 dakika serbest zaman molası veriyoruz. Sonrasında anayoldan kamp yerine geri dönüyoruz. Günler o tarihte uzun olacağı için havuz başında veya isteyenler Çalış Plajı’nda dinlenebilirler. Toplam 55km. Orta zorlukta bir parkur.
3. GÜN KAYAKÖY: 23 Nisan Pazar sabah 09.00 da kamp yerinden hareket ediyoruz. Bisiklet yolunu kullanarak şehri geçiyor ve antik köy manzaralı inişli-çıkışlı orman yolu Belen üzerinden Kayaköy’ üne tepeden bir iniş yapıyoruz. Terkedilmiş Rum evlerinin gizemli manzarasında öğle yemeğimizi yedikten sonra antik şehri geziyoruz. Dönüş yine Belen üzerinden kamp alanı. Toplam 35km. Tırmanışları ve inişleri olan orta zor ama çok keyifli bir rota. Toplam irtifa 500mt civarı.

 

2017 Fethiye Bisiklet Festivali kayıt için;

Ad :
Soyad :
Cep Telefonu :
E-posta :
T.C. Kimlik No :
Cinsiyet :
Kan Grubu :
Şehir :
Forma Bedeni :
Bilgileri ile fethiyedogasporlarikulubu@gmail.com adresine mail gönderilecektir. Ön kayıt onaylandıktan sonra size gönderilecek kulüp banka hesabına bağış yatırılarak kayıt kesinleşecektir.

– Kayıt ve detaylı bilgi için fethiyedogasporlarikulubu@gmail.com veya Serdar Uyanık 0532 638 01 05 / Emir Taylar 0535 452 72 34 ile irtibata geçiniz. Kayıtlar kontenjan ile sınırlıdır.

Festival hakkında detaylı bilgiyi Facebook Etkinlik sayfasından alabilirsiniz.

Top