Şu An Buradasınız
Anasayfa > Haberler > Yurt Dışından Haberler > La Vuelta – İspanya Bisiklet Turu 2017 Analizi

La Vuelta – İspanya Bisiklet Turu 2017 Analizi

La Vuelta’nın başlamasına günler kala takım kadroları netleşti (bkz. La Vuelta 2017 Takım Kadroları) , kendi fikirlerimi belirtmem gerekirse bu sene Giro ve Tour de France geçtiğimiz yıllara bakılırsa sönük kaldı. Özellikle Tour de France’da ilk TT etabında yaşanan sakatlıklar , Sagan – Cavendish olayı ve ardından da Richie Porte’un kazasıyla birlikte Sky-Froome’a rahat bir galibiyet getirdi. Nairo Quintana Giro’ya katıldığı için Tour de France’da varlığıyla yokluğu birdi diyebiliriz.

La Vuelta’nın bana kalırsa en önemli olayı Alberto Contador’un kendi ülkesinde kariyerini sonlandıracak olması. Doğrusunu söylemek gerekirse yaşlı Contador Tour’da her atağa çıktığında hala beni oldukça heyecanlandırıyordu. Bırakacak olmasına rağmen son turunda bile hala onun yarışa heyecan katacağını düşünüyorum.

Christopher Froome
Christopher Froome

Gelelim turun en iddialı isimlerine , bana kalırsa Tour de France’ın ikinci bölümü gibi bir yarış olacak. Froome’un Tour de France’da çok yorulduğunu/zorlandığını düşünmüyorum bu sebeple en iddialı isim yine Chris Froome (umarım yanılırım bu tahminimde). Froome’a en yakın isim yine Tour de France’da olduğu gibi AG2R La Mondiale’den Romain Bardet olacaktır. Bu ikiliyi kovalayan isiminde Fabio Aru olacağını düşünüyorum. Sakatlıktan döndükten sonra oldukça çabuk toparlayan Aru bence Froome’u en çok zorlayan isimlerden olacaktır.

İzlerken dikkat edilmesi gereken bir diğer isim de Team Sunweb’den Warren Barguil ,  Barguil Tour de France’da dağların kralı mayosunu aldı açıkçası bu yıl oldukça formda görünüyordu , Vuelta’da genel olarak ona uygun bir yarış diyebiliriz. Team Sunweb’de Tom Dumoulin ile Giro’da yakaladığı başarıyı Tour de France’da devam ettirerek tura renk kattılar ben Sunweb’in bu performansını La Vuelta’da da devam ettireceğini düşünüyorum.

Yarışın kaderini etkileyecek bir diğer etken ise Froome’un Tour’u kazanmasında büyük etkisi olan Landa ve Kwiatkowski’nin burada olmayışı , bence Sky’daki bu eksiklikler bizlere kıyasıya bir mücadele izletecektir.

Yarış genelinden bahsetmek gerekirse bu senenin en zevkli turu olacağını düşünüyorum umarım yanılmam 19 Ağustos’ta Eurosport ekranlarında bu heyecana ortak olmak dileğiyle…

Top