Şu An Buradasınız
Anasayfa > Duyurular > Çanakkale Bisiklet Turu | 24-25 Mart 2018

Çanakkale Bisiklet Turu | 24-25 Mart 2018

Çanakkale Bisiklet Turu | 24-25 Mart 2018
Çanakkale Bisiklet Turu | 24-25 Mart 2018

Çanakkale Bisiklet turu bir yarış organizasyonu olarak değil, bisiklet sporunu seven katılımcılarımızla birlikte bir anı turu olarak planlanmıştır.

Tur; 24 ve 25 Mart 2018 tarihlerinde 2 ayrı etapta sürülecek olup, 23 ve 24 Mart 2018 tarihlerinde organizasyona paralel 2 günlük akreditasyon ve sponsor tanıtımlarının gerçekleştirileceği fuar etkinliğini de içerecektir. Her iki etabın da başlangıç saati 10:00 olarak belirlenmiştir.
Fuar alanı TroyPark Avm’ de yer alacaktır.

1. gün etabı; 24 Mart 2018 Cumartesi günü dünyanın en önemli antik yerleşimlerinden biri olan, ünü 7 kıtaya yayılmış antik Troia kentine sürüş olarak gerçekleştirilecektir. Sürüş güzergâhı sahil şeridini takip ederek ana yoldan ayrı doğal sit alanı içerisinde çok özel bir atmosferde gerçekleştirilecektir. Bu etabın önümüzdeki yıllarda özellikle yurtdışından önemli bir ilgiyi çekmesi hedeflenmektedir.

2. gün etabı; Bundan 102 yıl önce 18 milletin katıldığı tarihin en büyük mücadelelerinden birine ev sahipliği yapmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı Tarihi Gelibolu Yarımadasında yapılacaktır. Sürüş güzergâhı olarak yarımadanın güney cephesi tercih edilerek, Kilitbahir köyünden Şehitler Abidesi arasında doğa ve tarihin derinliklerinde, tarifsiz duygular içinde bir sürüş hedeflenmektedir.
Her 2 güzergâhın ev sahipliği yaptığı topraklar ‘Doğu ile Batının’ tarih öncesi çağlardan günümüze yaşanan çetin mücadelesinin dünyaca kabul gören simgeleri halindedir.
Organizasyon bu yılla birlikte hem yurt içi tanıtımlarla ulusal katılıma, hem de uluslararası tanıtımlarla yurt dışı katılıma da açık olarak planlanacaktır. Böylece hem ülke ve Çanakkale tanıtımı uluslararası düzeyde yapılmış ve hem de ülke ekonomisine de katkı sağlanmış olacaktır.

1.GÜN : TROIA Etabı – 24 Mart 2018 Cumartesi

TroyPark AVM’den başlayacak etap sırası ile;
Atatürk Caddesi, Kepez Sahil, Kepez Limanı, Sahil Güvenlik, Dardanos, Güzelyalı, Karanlık Liman, Erenköy, Halileli Köyü, Kumkale Köyü, Tevfikiye, Truva Ören Yeri
Bu etap toplam: 66.3 km’dir.

2.GÜN : ŞEHİTLERE SAYGI Etabı – 25 Mart 2018 Pazar

Eceabat Meydanı’ndan başlayacak etap sırası ile;
Kilitbahir Köyü, Soğanlıdere Vadisi, Behramlı Köyü, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Alçıtepe Bakı Terası, Şehitler Abidesi, Alçıtepe, Şahindere Şehitliği, Behramlı Köyü, Soğanlıdere Vadisi, Kilitbahir
Bu etap toplam: 56.8 km’dir.

 

Kayıt ve Detaylı Bilgi: www.canakkalebisikletturu.com

Top