Şu An Buradasınız
Anasayfa > Haberler > 2. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu

2. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu

2. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu Başlıyor!

139 sporcunun , 16 ülkeden 18 takımın yarışacağı  2. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turunun startı dün verildi ve bisikletçiler için heyecanlı dört gün başladı.

Sporcular dört etaptan oluşan yarışta dört günde 543 km mesafe katedecek.

“İskele Karpaz Etabı” olarak isimlendirilen 182 kilometrelik ilk etap, Girne Kapısı’ndan başlayarak sırasıyla Lefkoşa, Dörtyol, İskele, Boğaz, Büyükkonuk, Tatlısu, Dörtyol, Lefkoşa rotasında devam ederek yine Girne kapısında sonlanacak.

2. Uluslarası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu İlk Etap Kazananları
2. Uluslarası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu İlk Etap Kazananları

İlk Etabın Kazananı Ahmet Örken Oldu

Yarışın galibi temsilcimiz Konya Torku Şeker Spor’dan Ahmet Örken temsilcimiz güzel bir başlangıç yaparak birinci oldu.Podyumun ikinci basamağında Biemme takımından Vasii Kalinovskiy ve son basamağı da Kazakistan Milli Takımından Gidich Yevgeniy tarafından dolduruldu.

İlk etap temsilcimiz Konya Torku Şeker için oldukça iyi başladı , temsilcimizin yeni transferi İtalyan Lico Chirico tırmanış kapısında gösterdiği performansla yokuş mayosunu aldı. Nazım Bakırcı Kıbrıs Güzellikleri kapısında üçüncü oldu ayrıca Ferit Can Şamlı etabın sprint kapısından 1. geçti. Ahmet Örken ise genel klasman mayosu , sarı mayo ve yeşil mayonun sahibi oldu.

Yarış Mağusa Etabı olarak nitelendirilen ikinci etabı ile yarın devam edecek , Mağusa etabı saat 11.00’da start alacak.

Top