Şu An Buradasınız
Anasayfa > Haberler > Yurt Dışından Haberler > Abu Dhabi Turu Tırmanış Etabını Rui Costa Kazandı

Abu Dhabi Turu Tırmanış Etabını Rui Costa Kazandı

Abu Dhabi Tour Rui Costa
Abu Dhabi Tour Rui Costa

Bugün sonuçlanan 186 kilometrelik tırmanış etabı olan Almaryah Adası etabı kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Yarışın kazananı UAE Team Emirates’den Rui Costa olurken , ikinci Team Katusha – Alpecin’den İlnur Zakarin ve üçüncü de Team Sunweb’den Tom Dumoulin oldu.

Yarış heyecanlı geçse de tahmin edilen isimlerden beklenen performanslar gelmedi , Trek – Segafredo’dan Bauke Mollema ön taraflara gelip Alberto Contador’u taşımak istedi ancak Contador çok istekli görünmedi , Contador Quintana’ya yakın kalmayı tercih etti. Nairo Quintana yarışın bitişine 9 kilometre kala yokuşta atak yaptı ancak başta Contador olmak üzere peloton onun kaçmasına izin vermedi. Rui Costa bu sırada atak yaparak aradaki farkı açtı , onu İlnur Zakarin yakaladı ve finişe kadar güzel bir performans sergilediler. İkiliyi Team Sunweb’den Tom Dumoulin takip etti ancak onlara yetişemedi. Rui Costa ve Katusha’dan İlnur Zakarin son kilometrelerde kıyasıya mücadele etti ancak Rui Costa yerini kaptırmadı ve tırmanış etabını kazanan isim oldu.

Abu Dhabi Turu 3. Etabın Ardından Forma Sahipleri
Abu Dhabi Turu 3. Etabın Ardından Forma Sahipleri

Etabın ardından özel formalar da el değiştirdi. Genel klasman mayosu (Kırmızı Mayo) Rui Costa’ya geçerken , yeşil forma Mark Cavendish’te kaldı. En iyi genç sürücünün taşıdığı beyaz forma ise Julian Alaphilippe’ye geçti.

Top