Şu An Buradasınız
Anasayfa > Haberler > MOTO BIKE EXPO 2017 – Corelli Bisiklet İle Konuştuk

MOTO BIKE EXPO 2017 – Corelli Bisiklet İle Konuştuk

Moto Bike Expo fuarının ilk gününde konuşma fırsatı bulduğumuz firmalardan biri de “Türkiye’nin Yeni Yerli Bisikleti” Corelli Bisiklet idi.

Firmanın fabrika müdürü Mehmet Tolga YILMAZ’a merak ettiğimiz soruları sorduk ve firma hakkında bilgiler aldık.

Corelli firmasını bize biraz tanıtırmısınız?

Firmamız beyaz eşya sanayi için alüminyum malzemeler üretmek için kurulmuş, zaman içerisinde malzeme çeşidini ve üretim kapasitesini arttırmıştır. Şuan birçok avrupa ülkesine beyaz eşya sektörü için malzemeler tedarik etmekteyiz.

Corelli bisiklet üretimi yapmaya nasıl başladı ve ne kadar zamandır üretim yapıyorsunuz?

Corelli, bisiklet olarak 2 senedir bir üretim gerçekleştiriyor. Uzun yıllardır alüminyum boru alanında geliştirdiğimiz üretim tekniklerini, bilgi ve tecrübemizi kullanarak ortaya yerli üretim bisikletler çıkarttık.

Peki Corelli olarak bisiklet üretimine nasıl karar verdiniz?

Sektörde ilk hedefimiz Türkiye’de yapılmamış bir şeyleri yapmaktı. Bu doğrultuda Türkiye’de tamamen kendi imkanlarımız ile ilk alüminyum kadro üreticisi biz olduk. Bu konuda sıfır hata üretim yapmayı, alüminyum kadro ile üretilen bisikletlerin her gelir grubundan bisiklet kullanıcısına ulaştırmayı hedefliyoruz

AR-GE çalışmalarınız devam ediyor mu? Yakında yeni tasarımlar görecekmiyiz?

AR-GE çalışmalarımız sürekli olarak devam ediyor. Tasarımlarımıza sürekli yenileri ekleniyor.

Türkiye’de üretilen bisiklet kadrolarının yurtiçinde veya yurtdışında başka firmalara yönelik satışınız mevcut mu?

Şuan için ülkemizdeki bir firmadan kadro talebi almadık, ancak Avrupa’da ki birkaç ülkeye kadro ihracatımız mevcut ve devam ediyor. Ülkemizden de böyle bir talebi karşılamaya hazırız.

Türkiye’den bir bisiklet kadrosu talebi bulunduğunda bu talebi karşılayabileceğinizi söylediniz, böyle bir talep olması durumunda firmanızın üretim kapasitesi nedir?

Firmamız 12.000 m2 bisiklet üretim fabrikasına sahip olup, yeterli personelin yetiştirilmesi ve makinelerimizin çalışır duruma getirilmesi sonrasında yıllık yaklaşık olarak 1 Milyon bisiklet üretimini gerçekleştirebilecek durumdayız.

Türkiye’de Üretim Yapmanın Zorlukları Nedir?

Aslında Türkiye’de üretim yapmanın en büyük zorluğu kendini adayabilecek , esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek , sıkılmadan kendini geliştirebilecek personel olmaması. Onun dışında ham madde gibi bir zorluğumuz yok çünkü zaten külçe halde gelen alüminyumları işlemek için yeterli teknolojiye sahibiz.

 

Top