Şu An Buradasınız
Anasayfa > Haberler > Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu 3. Etabı Tamamlandı

Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu 3. Etabı Tamamlandı

Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turunda bugün üçüncü etap tamamlandı ve sonuçlar belli oldu.

130 kilometre uzunluğundaki son etap olan Girne-Güzelyurt etabı Girne Kapısından start aldı. Sırasıyla Girne Limanı, Gönyeli Çemberi, Güzelyurt, Çamlıbel ve Yılmazköy’den geçerek Güzelyurt-Lefkoşa yolundan sonra tekrar Girne Kapısı’nda sona erdi.

Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu Torku Şekerspor Bisiklet Takımı
Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu Torku Şekerspor Bisiklet Takımı

Torku Şeker Spor’un Başarısı

3. etabı Torku Konya Şeker Spor’dan Ahmet Örken kazanarak bu turdaki ikinci birinciliğini elde etti ve yarışı lider tamamladı.

Yarışı ikinci bitiren ise Trevigiani Hemus (Bulgaristan) takımından Vial Mattia olurken , podyumun son basamağı ikinci etabın iddialı takımı olan Willier Triestine Selle’den Matteo Draperi ile dolduruldu.

Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu Forma Sahipleri
Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu Forma Sahipleri

Mayolar Sahiplerini Buldu

2. Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turunun 3. etabında liderlik mayoları da sahiplerini buldu. Genel Klasman Mayosu olan sarı mayo ve Sprint Mayosu temsilcimiz Torku Şeker Spordan Ahmet Örken’in olurken , En İyi Yokuşçu Mayosu olan mavi mayo Willer Triestina Selle takımından Cristian Rodriguez’in oldu. Son olarak Kıbrıs Güzellikleri Mayosu ise bir diğer temsilcimiz olan Brisaspor Lassa takımından Mustafa Köklü’nün oldu.

Son Etap

2. Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turunun son etabı olan “Lefkoşa Kriteryum Etabı” yarın koşulacak ve 72 km olmak üzere sırasıyla Girne Kapısı, Meclis, Maliye Bakanlığı, Asal Şube,  güzergâhında 60 tur atılacak ve tekrar Girne Kapısında sona erecek.

Bisiklet Şenliği “Gran Fondo Kuzey Kıbrıs”

Tur adeta bir bisiklet şenliği olarak yarın da devam edecek. Profesyonellerin yanı sıra amatör bisikletçilerin de bireysel olarak yarışabileceği Gran Fondo yarışı düzenleniyor.

Gran Fondo Yarışına 3 farklı etap olmak üzere 20 km, 55 km ve 90 km olarak  katılım sağlanabilecek. Girne Kapısından başlayacak olan yarışın 20 km’lik parkuru Yılmazköy’de , 55 km’lik parkuru Çamlıbel’de ve son olarak 90 km’lik parkuru da Metehan’da son bulacak.

Top