Şu An Buradasınız
Anasayfa > Haberler > Yurt İçinden Haberler > Etkinlik Haberleri > Alaiye Şehitliği III. Şehitleri Anma Bisiklet Turu Gerçekleştirildi

Alaiye Şehitliği III. Şehitleri Anma Bisiklet Turu Gerçekleştirildi

Alaiye Şehitliği III. Şehitleri Anma Bisiklet Turu

Alaiye Şehitliği III. Şehitleri Anma Bisiklet Turu

Geçtiğimiz haftalarda duyurmuş olduğumuz Küçükçekmece Bisiklet Kulübü (KÜDAK) ve Çatalca Doğal Çevre ve Doğa Sporları Koruma Derneği (ÇADOSK)  tarafından düzenlenen Alaiye Şehitliği III. Şehitleri Anma Bisiklet Turu 26 Mart pazar günü gerçekleştirildi.Etkinlik Çanakkale Zaferinin’de tarihi olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nden sonraki gün yapılması planlanıyorken olumsuz hava şartlarından dolayı 1 hafta ertelenmişti.

26 Mart pazar günü ise birçok bisiklet grubunun ve birçok bisiklet sürücünün katıldığı etkinlik yağmur altında gerçekleşti.Çatalca Meydanı’nda toplanan bisikletçilere Çatalca Belediyesi tarafından Açma-Poğaça, Çorba, Çay gibi ikramlar yapıldı.Turun başlamasından itibaren başlayan yağmur ara ara etkisini arttırsada bisikletçiler tarafından önemsenmeyerek tura devam edildi.

Alaiye Şehitliğine varılmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşma ÇADOSK tarafından yapıldı.Bu konuşmadan sonra Şehitlerimize dualar okundu ve Şehitlerimize saygı duruşunu ardından istiklal marşı ile anma gerçekleştirildi.

Top