Şu An Buradasınız
Anasayfa > Haberler > Yurt İçinden Haberler > Amatör Yarış Haberleri > Yerel yönetimlerden Antalya Gran Fondo‘ya tam destek

Yerel yönetimlerden Antalya Gran Fondo‘ya tam destek

Yerel yönetimlerden Antalya Gran Fondo‘ya tam destek
Yerel yönetimlerden Antalya Gran Fondo‘ya tam destek

Antalya’da bisiklet tutkunlarını buluşturacak olan Gran Fondo World Series yarışının koordinasyon toplantısı Serik Kaymakamı Haluk Şimşek başkanlığında yapıldı.

Türkiye’de ilk kez 12-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Antalya-Belek’te gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Gran Fondo World Series yarışlarına yerli ve yabancı üç bin’i aşkın amatör bisiklet sporcusunun katılması bekleniyor.

Yarışların güvenli bir biçimde gerçekleşmesi amacıyla Kaymakam Haluk Şimşek başkanlığında yapılan koordinasyon toplantısına Serik Belediye Başkan yardımcısı Yusuf Kaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Serik Temsilcisi Fatih Erkuş, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan, İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ramazan Irmak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Serik Orman İşletme Müdürü Özgür Cılız, Antalya Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’nden Özgür Arıbaş, Spor Turizmi Birliği Başkanı Şamil Yaşarcan, Betuyap Genel Müdürü Bekir Akkaş, Bisiklet İl Temsilcisi Nurettin Tonguç ile organizasyonu üstlenen Calypso Tour ve Calypso Sports yetkilileri katıldı.

UCI Gran Fondo yarışların bölge turizmine ve spora büyük katkı vereceğini vurgulayan Calypso Tour ve Calypso Sports yetkilileri, Serik-Belek bölgesinin her yönüyle uluslararası yarış etkinliğine hazır hale getirilmesi için her türlü desteği veren yetkililere teşekkür etti.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından bisiklet tutkunlarının UCI standartlarına uygun olarak yarışmasını sağlayan Gran Fondo World Series yarışları, Türkiye’de ilk kez Antalya’da Calypso Sport tarafından gerçekleştiriliyor.

Mesafe yarışı olarak da adlandırılan Gran Fondo’ya tüm bisiklet severler lisans olmaksızın sağlık raporlarıyla katılabiliyor. Dünyanın pek çok ülkesinde yapılan bu yarışları ilk 25 arasında bitiren katılımcılar kazandıkları puan sayesinde Dünya Şampiyonasına katılma hakkı elde ediyor.

UCI  Granfondo Series Antalya da Kadın ve erkekler 26,6 Km’lik mesafeyi kapsayan Zamana karşı yol yarışı, 74 Km’lik Kısa Parkur yol yarışı ve 110 Km’lik Uzun parkur yol yarışında mücadele edecekler.

Ayrıca Paralimpik Kategoride ise kadın ve erkekler El Bisikleti, 3 Tekerlekli, Tandem, Standart Kol Ampute ve  Standart Bacak Ampute dallarında yarışma olanağı bulacaklar.

Paralimpik Kategoride Zamana karşı yol yarışı 26,6 Km, Kısa Parkur yol yarışı ise 74 Km’lik parkurda gerçekleştirilecek.

UCI  Granfondo Series Antalya’yı organizasyonunu üstlenen Calypso Sports, ülkemize yıllık 300 bini aşkın turist getirmekte. Antalya bölgesine futbol ve golf başta olmak üzere tenis, yüzme, bisiklet, triatlon takım ve sporcularını getiriyor.

Firma yetkilileri, Antalya’nın kültür, coğrafi yapı ve iklim koşullarının yanı sıra yüksek standartlı tesis ve ulaşım olanaklarıyla spor turizminde çok önemli merkez olduğunu dünyaya anlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Top