Şu An Buradasınız
Anasayfa > Haberler > Yurt İçinden Haberler > Amatör Yarış Haberleri > Serik’te Bir Dünya Organizasyonu

Serik’te Bir Dünya Organizasyonu

Serik'te Bir Dünya Organizasyonu
Serik’te Bir Dünya Organizasyonu

Serik Belediyesi, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. 12 – 13 Mayıs tarihlerinde Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI)’nin Dünya yarış takvimine aldığı ve amatör bisikletçilerin yarıştığı GRAN FONDO WORLD SERIES yarışlarının bir ayağı, Antalya’da Serik Belediyesi ev sahipliğinde düzenleniyor.

Bu yıl 21 farklı ülkede düzenlenen UCI GRAN FONDO WORLD SERIES yarışları ilk kez Türkiye’de Antalya’da gerçekleştirilecek. Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından gelecek olan her yaştan kadın – erkek, amatör bisikletçilerin katılacağı bu organizasyonda 3 farklı yarış bulunuyor. Yarışlarda kendi kategorilerinde ilk %25’lik dilime giren yarışçılar Bu Granfondo Yarışlarının finali olan İtalya’daki yarışa katılmaya hak kazanacaklar. Dünyada ilk kez bir Gran Fonda yarışına özel olarak Paracycling (parabisiklet) kategorisi de bulunan bu yarışlarda “Engel yok, Sınır yok” sloganıyla istedikleri zaman herşeyi başarabileceklerini gösterecek olan paralimpik yarışmacılar da katılacaklar.

Zamana Karşı

Yaklaşık 21 km’lik bir parkurda düzenlenecek olan bu yarışta, kısa süre aralıklarla başlangıç çizgisinden teker teker çıkacak olan yarışçılar en kısa sürede bu parkuru bitirmeye çalışacaklar. En kısa sürede yarışı bitiren yarışçı bu kategoride kazanan olacak.

Kısa Parkur Yol Yarışı

Yaklaşık 63 km uzunluğunda bir parkur olan kısa parkur’da yarışmacılar kıyasıya mücadele edecekler. Serik sınırları içinde tarihi güzellikleri de görme fırsatı bulacakları bu parkurda yarışmacılara hem kalabalık bir topluluk ile yarışma hem de Antalya ve Serik’in tarihi güzelliklerini görme fırsatı yakalayacaklar.

Uzun Parkur Yol Yarışı

Yaklaşık 95 km uzunluğundaki bu parkurda ise yarışçılar, Serik Belediye’sinin eşsiz doğası ve yine tarihi güzelliklerini görme şansı yakalayacaklar. Yer yer kendilerine meydan okuyan yokuşları tırmanmaya çalışacak olan yarışçılar performanslarının limitlerini de test etme fırsatı bulacaklar.

Calypso Sports organizatörlüğünde düzenlenecek olan bu bisiklet festivalinde, kurulacak olan Expo alanında standlar, animasyon gösterileri ve konserler ile tüm katılımcı ve ziyaretçilerin hoşça vakit geçirmeleri sağlanacak.

Spora ve sporcuya destek veren Serik Belediyesi’nin bu ve benzeri organizasyonlara desteği devam edecektir.

Top