Şu An Buradasınız
Anasayfa > Duyurular > Dünya SEPSİS Günü Farkındalık Turu | 16 Eylül 2018

Dünya SEPSİS Günü Farkındalık Turu | 16 Eylül 2018

Dünya SEPSİS Günü Farkındalık Turu | 16 Eylül
Dünya SEPSİS Günü Farkındalık Turu | 16 Eylül

Bisikletliler Derneği Dünya SEPSİS Günü’nde farkındalık turu düzenliyor. Yaşamı değil “SEPSİS”i Frenle! sloganıyla yapılacak bisikleti turu 16 Eylül günü Kalamış Atatürk Parkı’nda başlayacak.

Sepsis, enfeksiyona karşı vücudun verdiği cevabın organlara zarar vermesiyle ortaya çıkar. Şok, organ yetmezlikleri ve özellikle de erken tanınıp tedavi edilmezse ölüme yol açar. Aşı, antibiyotik ve yoğun bakım uygulamalarındaki tüm ilerlemelere rağmen enfeksiyondan ölümün en sık nedeni. Sepsis olan hastaların yüzde 30-60’ı hastanede ölüyor. Dünyada her üç saniyede bir kişi sepsis nedeniyle kaybediliyor. Sepsis, yüksekten düşme, trafik kazası, miyokard enfarktüsü, ağır enfeksiyon, bir grip virüsü, yine basit veya zor bir ameliyat gibi her hangi bir nedenle vücutta ciddi bir stres yaratan olaylar sonrasında gelişebilir. Bunların etkisiyle aktive olan bağışıklık sisteminin olumsuz yönde çalışarak bir veya daha fazla organ yetmezliğine neden olabiliyor.

Etkinlik öncesi saat 10:00’da mini kahvaltı ikramı ve etkinlik sonunda çekiliş yapılacak. Tüm katılımcılara güne özel yelek hediye edilecektir.

Güzergah: Kalamış, Caddebostan Suadiye, Bağdat Caddesi, Kızıltoprak, Kalamış şeklinde olacaktır.

Facebook’ta ki etkinlik adresi: facebook.com/events/2671820556376660/

Top