Şu An Buradasınız
Anasayfa > Haberler > Yurt Dışından Haberler > Abu Dhabi Turu 2. Etapta Marcel Kittel Rüzgarı

Abu Dhabi Turu 2. Etapta Marcel Kittel Rüzgarı

Abu Dhabi Turunun ikinci etabı olan 153 kilometrelik Al Maryah Island – Big Flag etabı tamamlandı. Sprint finişi görülen yarışta birinci Quick-Step Floors’dan Marcel Kittel , ikinci Orica Scott GreenEdge’den Caleb Ewan ve üçüncü de Team Dimension Data’dan Mark Cavendish oldu.

Yarışın bitimine 30 kilometre kala Marcel Kittel’ın lastiği patlamasına rağmen Quick-Step Floors takımı sprinterlerini pelotona yetiştirdi ve sprint finişine diri girmesini sağladı.

Yarışın bitimine 2.3 kilometre varken Marco Canola , Fabio Calabria ve Kristijan Durasek’in önderlik ettiği kaçış grubu yakalandı ve Etixx Quickstep önlerde çalışmaya başladı. Sprinte kadar iyi saklanan Marcel Kittel son sprintte Orica Scott GreenEdge’den Caleb Ewan’ın arkasından çıkarak çok ufak bir farkla Caleb Ewan’ı geçti. Caleb Ewan bitiş çizgisini geçmeden önce zafer pozu verirken geçilmeside ilginç anlardan birisi oldu.

Yarışın ardından konuşan Marcel Kittel , “Bu muhteşem bir an , dünkü etabı kaybettik ve oldukça yıprandık. Bugün bir şansım daha vardı ve çok motiveydim şuan çok mutlu hissediyorum. Takım olarak planımız son kilometrelerde ön taraflara gelmekti bence bunu çok iyi bir şekilde başardık. Çok ufak bir avantajla kazandım , sağ tarafta bir boşluk vardı ve oraya geçtim o an diğerlerinden hızlı gittiğimi gördüm ancak bunun bitiş çizgisinde önde olmama yeteceğinden emin değildim. Böyle kazanmak gerçekten çok güzel” dedi.

Etabın ardından bazı formalarda da değişiklikler oldu.

Kırmızı ve Yeşil Forma Sahibi Hala Cavendish

Kittel etabı ve sprint finalini kazansa da hala kırmızı ve yeşil forma Cavendish’te , Marco Canola kaçış grubunda iyi çalıştı ve sprint kapısından ilk sırada geçerek puanları topladı ve formanın sahibi oldu. En iyi genç sporcunun giydiği beyaz forma ise Caleb Ewan’a geçti , etabı almaya çok yaklaşan Caleb Ewan tekerlek farkı ile Kittel’e geçildi.

Abu Dhabi Turu 2. Etabın Ardından Forma Sahipleri
Abu Dhabi Turu 2. Etabın Ardından Forma Sahipleri

 

Top